sâmbătă, 5 martie 2011

Legendele Palatului : Printul Jumong


Noul serial pe care îl difuzează TVR 1, începând de luni, 22 noiembrie, ora 18.30, prezintă viaţa legendarului prinţ coreean Jumong Taewang. O producţie Coreea de Sud 2006, serialul Legendele palatului: prinţul Jumong are 81 de episoade.
Considerat fondatorul, în anul 37 î.Chr., al regatului Goguryeo, unul dintre cele trei regate istorice coreene, Jumong, la fel ca Alexandru cel Mare sau Ginghis Han, a devenit un adevărat mit. A fost unul dintre acei eroi care şi-a copleşit generaţia şi a schimbat istoria. Dar ce-ar putea fi un om obişnuit sau rege, dacă nu ar cunoaşte dragostea? Din fericire, Jumong a fost nu numai un mare prinţ, ci şi un om care a trăit o mare poveste de dragoste.
În rolurile principale sunt Song Il-Kook, Han Hye-jin, Kim Seung-su, iar regia este semnată de Geun-hong Kim şi Ju-hwan Lee.
O dată cu difuzarea serialului Legendele palatului: prinţul Jumong, TVR 1 este la cea de-a şasea producţie sud-coreeană pe care o oferă telespectatorilor săi. Seria a început cu Giuvaerul palatului (din 23.07.2009), urmat de Furtună la palat (din 13.10.2009) şi de Secretele de la palat (din 5.02.2010); pe durata verii, TVR 1 a transmis, în reluare, serialul Giuvaerul palatului, iar din 2.08.2010 Cronicile frumoasei luptătoare; din 20.08.2010 a început Legendele palatului: doctorul Hur Jun, al cărui ultim episod a putut fi urmărit pe 19 noiembrie.
Cele mai urmărite seriale sud-coreene de până acum la TVR 1 au fost: Secretele de la palat (care a înregistrat un rating* mediu urban de 3,9% şi o cotă medie de piaţă** de 10,9%), urmat de Furtună la palat (3,4% rating mediu, respectiv 9,6% cotă medie de piaţă, la nivel urban) şi de Legendele palatului: doctorul Hur Jun (2,7% rating mediu şi 8,7% cotă medie de piaţă, la nivel urban).



 Regele


 Jumong


 Concubina(mama lui Jumong)


 Dae-so(Printul mostenitor)


 Regina(mama printului mostenitor)



 Soseono


 Soseono si Jumong 

Un comentariu: