sâmbătă, 19 martie 2011

Dong Yi, Nobilă Consoartă Regală

Poate titlul era mai potrivit „Cum a ajuns Dong Yi Nobilă Consoartă Regală”. Şi veţi vedea de ce… Nu vă voi povesti în ce condiţii a înaintat în rang pentru că s-a mai scris despre asta, voi încerca doar să vă prezint toate etapele pe care le-a parcurs pâna la final. Este povestea primei femei din clasa de jos a societăţii care a urcat până aproape de cea mai înaltă treaptă ierarhică din regat. Mai era doar un pas şi putea ajunge Regină (wang-bi). Dar, n-a fost să fie… Din păcate n-a putut nici măcar să devină Regină-mamă (te-bi) pentru că a murit înainte ca fiul ei să ajungă rege. Dar a fost una dintre cele mai respectate şi venerate concubine regale.
Totul a început când din sclavă, Dong Yi a ajuns doamnă la Curte.


Apoi a urmat recunoaşterea în cadrul Biroului de investigaţii şi ocuparea funcţiei de Doamnă anchetator.
Iubirea regelui a făcut ca ea să nu rămână o simplă doamnă de la Palat, ci să devină Doamnă Specială de la Curte.


A fost primul pas spre familia regală… Primul rang de Consoartă regală a fost 4 (Jong), Sukwon. Atunci Dong Yi i-a dăruit regelui Sukjong primul fiu, Yeongsoo, care moare cam la un an.


Odată cu reîntoarcerea la Palat şi recunoaşterea oficială a Prinţului Yeoning (viitorul rege Yeongjo), Dong Yi ajunge Sukeui, Consoartă regală de rang 2 Jong.


Dacă până acum era cunoscută cu numele de familie Chun, a sosit şi clipa în care să mai înainteze încă o treaptă şi să devină Choi Sukbin, Nobilă Consoartă Regală de rang 1 Jong. Şi aşa va rămâne în istorie.


Un comentariu:

  1. Foarte interesant eu urmăresc serialul şi azi dă ep 59-60 şi cred că mai e mult până ajunge concubină.Îmi place mult.

    RăspundețiȘtergere