sâmbătă, 5 martie 2011

Hwang Jin Yi

Hwang Jin Yi este unul dintre serialele mele preferate. Nu a fost difuzat in Romanaia deocamdata dar eu l-am urmarit pe net.


Cea mai cunoscuta gisaeng a trait in secolul al XVI-lea in timpul dinastiei Joseon iar numele ei a fost Hwang Jin Yi.
Jin Yi este fiica nelegitima a unui nobil si a unei gisaeng; ea creste departe de lumea straluciotare dar plina de dezamagiri si umilinte a acestei meserii. 
In serial vedem transformarea acestui copil sarac fara nici o sansa intr-o artista desavarsita totul obtinut cu mult efort si multe sacrificii.
Unul din cele mai frumoase momente este acela cand micuta Jin Yi danseaza in strada, un copil in haine saracacioase dar cu fata luminata de bucuria de a dansa si executand perfect toate miscarile complicate. Este remarcata de sefa trupei de gisaeng si cu toata impotrivirea mamei ramane in trupa ca eleva si incepe lectiile si antrenamentele dure pentru a deveni dansatoare.
Una din legile de fier ale meseriei era sa nu se implice emotional in relatiile cu ceilalti dar Jin Yi se indragosteste si este la randul ei foarte iubita de fiul unui nobil Eun-ho. Din cauza diferentelor de clasa sociala iubirea lor se termina tragic lasand-o pe Jin Yi cu inima franta si fara nici o dorinta de a mai dansa. Dupa o incercare ratata de sinucidere viata ei ia o turnura neasteptata. 
Toate acestea se intampla in prima parte a serialului.
In rolul lui Hwang Jin Yi o vedem pe Ha Ji-won care in Damo ne-a convins ca este o luptatoare de elita iar acum ca este o dansatoare fara pereche.
In Yi San sau Dong Yi am vazut aceste trupe de dansatoare evoluand in fata regelui dar in trecere.
Cu acest serial intram in lumea lumea trupelor de dansatoare vedem concurenta dintre ele, antrenamentele foarte dure la care se supun, orele nesfarsite de repetitii dar mai ales dorinta lor de a fi recunoscute ca artiste.
Hwang Jin Yi este o luptatoare incapatanata. Chiar daca are inima franta ea va depasi toate obstacolele atingandu-si telul, acela de a deveni o artista recunoscuta atat de celelalte gisaeng cat si de oamenii simpli din popor cu care impartaseste bucuria dansului.





Hwang Jin Yi



 









Kim Eun-ho
















Alte personaje




 Baek-moo ( Curtezana sefa)


 Prietena cea mai buna a lui Jin yi


 Mama lui Jin yi


 Bu yong(prietena si rivala)


 Colega lui Jin yi

Myoungwoll












Eun-ho & Jin-yi =L.O.V.E














Un comentariu: