O tara mandra de istoria sa culturala, Coreea de Sud se are cateva palate, temple si gradini vechi la dispoziia turistilor. Festivalul Cherry Blossom este preferatul calatorilor, cu paradele de lanterne si masti, care vrajesc ochiul. Exista si destule evenimente contemporane, precum dansuri, muzica si festivitati sportive in contrast cu zgarie-norii si lumina neoanelor.
Cu China ivita dinspre vest si Japonia inghiontind dinspre est, nu e de mirare ca aceasta tara a fost in mod involuntar camp de razboi. Insa oricat ar fi incercat vecinii sa o acapareze, Coreea de Sud a reusit sa supravietuiasca.
Scenele de la televizor cu miile de fani imbracati in rosu care isi sustin echipa la Cupa Mondiala este o imagine care poate convinge audienta mondiala ca aceasta tara este un loc distractiv, cu orase uimitoare, oameni prietenosi si peisaje mistice.
Pana relativ recent, Coreea a fost un loc unitar, condus de dinastii vechi de secole. Totusi, ocupatia japoneza de 35 de ani, incepand cu 1910, divizarea peninsulei dupa cel de-al doilea razboi mondial si razboiul coreean ce a urmat, au destramat imaginea unitara a tarii. Vremurile dificile au facut totusi ca poporul corean sa fie adaptabil, sa aiba succes economic si in acelasi timp sa-si pastreze traditiile si cultura unica.
Coreea este plina de fortarete, temple si palate,multe dintre ele locuri de Patrimoniu Mondial UNESCO. In plus, peninsula pe care o imparte cu Republica Populara Democrata Coreea (numele oficial al Coreei de Nord) este una dintre cele mai muntoase regiuni din lume, avand totusi si plaje costale.
Capitala Seul serpuieste pe langa raul Han, punctata de zgarie-nori futuristici intr-una dintre cele mai aglomerate zone din lume. Orasul are o utilitate crescanda, ca un punct de oprire in Asia, sau ca un centru cultural al trioului Corea-China-Japonia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu